Mobilinternet aktiválás

Minden mobilelőfizetés és kártyás mobilhoz, minden szolgáltató felajánlott ingyen internetet.
Akkor is ha nincs eredetileg a mobilhoz internet!
Ezen csomagok ingyenesek, s általában 30 napig tartanak.
Amennyiben a diákoknak van mobil-eszközük, érdemes aktiválni rajta az ingyenes internetet, mert a tervezett oktatási felület támogatja a mobil eszközöket is!
Az alábbi sorokban megtalálható, hogy a szolgáltatóknál miképpen aktiválható az ingyen mobilinternet.
Felhívom a figyelmet, hogy Telekom esetében csak be kell kapcsolni a mobilnetet, automatikusan aktiválták!

Telekom

A Telekom hétfő éjfélben, 00:00-kor díjazás nélkül 10 GB extra adatmennyiséget aktivált minden mobilos ügyfelénél – tehát lakossági, kis- és nagyvállalati előfizetőknek, számlásoknak, kártyásoknak, mindenkinek. Ezt automatikusan hozzáadták mindenki előfizetéséhez, és egészen április 30-áig lehet felhasználni belföldön és az EU-ban.

A lakossági és kisvállalati ügyfelek további 5 GB-nyi keretet kérhetnek, ezt már a Telekom alkalmazásban mindenkinek saját magának kell bekapcsolnia. Ezt 30 napon belül lehet felhasználni, de ha április 30. előtt lejár, akkor újra lehet aktiválni, így a legtöbbet netezők összesen 10+5+5 gigányi extrát kaphatnak a Telekomtól, ha szükségük van rá.

Telenor

A Telenor által felajánlott 100 GB extra mobilinternetet lakossági számlás és kártyás ügyfelek, valamint üzleti számlás és flottás ügyfelek is aktiválhatják hétfőtől, március 31-ig bármikor. A lakossági ügyfelek a MyTelenor appban igényelni, az üzleti ügyfelek a 1744-es telefonszámra küldött “FREE100GB” kóddal tudják ezt megtenni.

Az egyszeri adatjegyben foglalt mennyiséget a megrendelés napjától számítva 30 napig lehet felhasználni Magyarország területén.

Vodafone

A Vodafone március 17-én (kedden) minden lakossági és kisvállalati ügyfelénél aktivál egy 5 GB-os bővítőcsomagot, melyet áprilisban és májusban is bekapcsol, így összességében 15 gigabájttal többet netezhetnek a vodások. A havidíjas és feltöltőkártyás ügyfeleknek is járó extra adatkeretet a My Vodafone applikációban lehet aktiválni.