Iskolapszichológus bemutatkozás

Kedves Szülők, Diákok!

Molnár Szabina vagyok, a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium iskolapszichológusa. Okleveles pszichológus végzettségemet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem, iskolapszichológia és tanácsadás szakirányon. Legfőbb feladatom az iskola életében közreműködő személyeknek nyújtott tanácsadás. A diák, a szülő és a pedagógus is fordulhat hozzám segítségért.

Miben tud segíteni az iskolapszichológus?

Az iskolapszichológus segítségét lehet kérni tanulási, beilleszkedési zavarok, érzelmi nehézségek, szorongás, pályaválasztási bizonytalanság vagy bármilyen egyéb felmerülő probléma esetén. Az egyéni konzultációk esetében a találkozások számát a probléma összetettsége határozza meg, így akár lehet egy alkalom is, lehet 3-4 alkalom, de akár ennél hosszabb is. Egyéni konzultációk során alapvetően beszélgetés történik a pszichológusnál, ritkábban játékos feladatok vagy rajzolás, szükség esetén néhány teszt kitöltése. Szülők is felkereshetik az iskolapszichológust kérdéseikkel, szintén egyéni konzultáció keretében.

Az iskolapszichológus csoportokkal is foglalkozik, így szükség, illetve igény szerint az osztályokban szociometriai felméréseket végez, kérdőíveket alkalmaz vagy előadásokat, beszélgetéseket, önismereti és közösségfejlesztő foglalkozásokat szervez.

Abban az esetben, ha olyan problémák merülnek fel, amelyek az iskolapszichológiai kereteken túlmutatnak és melyek esetében terápiás tevékenység javasolt, a megfelelő szakemberhez irányítom a tanulót, szülőt, családot (pl. nevelési tanácsadó, családterápiás, pszichoterápiás, gyógypedagógiai tevékenységi körök).

 

Fontos tudnivalók

Az iskolapszichológust (akárcsak a többi segítő szakembert) köti a titoktartási kötelezettség, amely alul kivétel képeznek azok az információk, amelyek a diákok biztonságának és egészségének veszélyeztetéséről szólnak.

A diákokkal való foglalkozás (egyéni konzultáció vagy csoportfoglalkozás) feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat. Ennek hiányában a diákok nem vehetnek részt sem egyéni, sem csoportfoglalkozáson. Az iskolapszichológussal való találkozás önkéntes.

 

Elérhetőség

Bizalommal fordulhatnak hozzám, amennyiben kérésük, kérdésük merül fel. Személyes konzultációra előzetes időpont-egyeztetés után van lehetőség. Egyeztetésre a molnar.szabina97@gmail.com (az iskola, szülő, diák és az osztályfőnök nevének megjelölésével) és a +36 70 2292 115 telefonszámon van mód.

 

Munkaidőm:

hétfő 10:00-12:00, 13:00-15:00

szerda 10:00-12:00, 13:00-15:00

péntek: 8:00-12:00 (csak A. héten!)