2009

Mechterstädt 2009

 

Az idei tanévet szerencsésebben kezdhette az a 14 tanuló és 3 kísérő tanár (Juhász Istvánné, Csányiné Pertics Piroska és Kiss Imre), akik a már 6 éve tartó partneriskolai program keretében október 4.-től 9.-ig a mechterstädti Bertha-von-Suttner-Regelschule meghívására egy élményekben gazdag, csodálatos hetet tölthettek Németország Thüringia tartományában.

A gondosan megszervezett programok segítségével – óralátogatások, strandolás, túrázás, városnézés (Hainich Nemzeti Park, Goethe-ház, fejedelmi sírok) megismerhettük vendéglátóink szűkebb hazájának  természeti kincseit, kulturális örökségét.

Kellemes meglepetés volt a bad langensalzai Japán kert, mely igényes kialakításával sikeresen közvetítette a  távol-keleti emberek világképét.

 A búcsúvacsorán Teichmann úr, a német iskola igazgatója és Juhász Istvánné, iskolánk igazgatóhelyettese értékelte a hetet, és köszönte meg a szervezők és a szülők áldozatos munkáját.

Végül szeretnénk köszönetet mondani a Kisteleki Önkormányzatnak a partner iskolai programunk támogatásáért és buszvezetőnknek Czirok Tamásnak, aki a hosszú úton lelkiismeretesen vigyáz ránk.

Kiss Imre