Kiskarácsony, nagykarácsony…

MIKULÁS

Tanulóink nagy örömére december 6-án idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Az alsós osztályokban verssel, dallal, keksszel és tejjel fogadták a nagyszakállút és krampuszait. Minden gyermek boldogan vette át a csomagokat és ajándékokat, melyek elkészítésében az SZMK is részt vett! Köszönet érte!

Az alsós és felsős osztályok Mikulás-partyt szerveztek. Volt, aki moziba ment, volt, aki játékos vetélkedővel tette hangulatossá a délutánt, volt, aki sportprogramon vett részt.

MÉZES-MÁZAS

December 12-14-ig az egész iskolai közösséget érintő mézeskalácssütés volt. Hagyományainkhoz híven minden osztály kisütötte a saját adagját. A hozzávalókat a kollégiumunk alapítványa, az SZMK és a Kistelek és Környéke Méhész Egyesület biztosította. Köszönjük a támogatásukat!

 

ÉG A GYERTYA, ÉG

Karácsonyi közösségépítő hagyományaink közül szeretnénk kiemelni az adventi gyertyagyújtásokat.

A négy adventi gyertyát rövid műsor kíséretében gyújtottuk meg hetente. A műsorokban aktív szerepet vállalt: Szabó János Bence református hitoktató, a 6.a osztály és Nikolényi István, a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola alsós szolfézs csoportjai Szélné Bradanovics Bernadett, Horváth Ágnes vezetésével és Horváth Zoltán közreműködésével, valamint a Harmat József hitoktató által összefogott hittancsoport.

Köszönjük az emlékezetes és meghitt pillanatokat!

 

ÉN ELMENTEM A VÁSÁRBA…

December 16-án karácsonyi vásárban lehetett szebbnél szebb ajándékokat, dísztárgyakat, asztali díszeket, csodaszép portékákat vásárolni. Az eladásra kínált holmik, dolgok az SZMK és a tanító nénik, gyerekek keze munkáját dicsérik. A finom falatokat és italokat a nyolcadik évfolyamos szülők kínálták.

Köszönjük mindenkinek a segítő hozzájárulást!

 

MIÉNK A DAL!

December 20-án nagy örömünkre Karácsonyi hangversenyen vehettünk részt. Igazán színvonalas produkciókat láttunk, hallottunk a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei előadásában. Sok éves hagyományra tekintünk vissza ezzel a programunkkal, amely által a tehetséges gyerekeinket színpadon láthatjuk.

Reméljük azt, hogy még sok éven keresztül ápolhatjuk ezt a kapcsolatot és hagyományt mindkét intézmény pedagógusai és tanítványai örömére, elégedettségére! Köszönjük!

 

MENNYBŐL AZ ANGYAL

Karácsony előtti utolsó tanítási napon minden évben templomi műsoron veszünk részt. A nagyon színvonalas előadást Harmat József római katolikus hitoktató állította színpadra tanítványaival. A karácsony szelleméhez igazán méltó helyszínt a templom lenyűgöző épülete biztosított.

no images were found