Hol vagy, Kajla?

A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék hazájukat.
A kampány neve:
HOL VAGY KAJLA?

A történet szerint Kajla, a kis magyar vizslakölyök gazdáinak sok fejtörést okoz, mivel roppant kíváncsi, és mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek „idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több csodát megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül.
A kampány két legfontosabb eleme a sok egyéb mellett:

  • Egy díjmentesen hozzáférhető mobil applikáció, amelyben a gyerekek játszva ismerhetik meg az ország nevezetességeit: megyénként két turisztikai desztinációt. Ezt az MTÜ fejleszti és teszi közzé a tanítás utolsó napjaiban. 
    LETÖLTÉS
  • A „KAJLA ÚTLEVÉL” – A Magyar Turisztikai Szövetség a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével a tanév végén, a bizonyítványosztással egyidejűleg minden magyar alsós kisdiákhoz szeretne eljuttatni egy pecsétgyűjtő kiskönyvet, a „KAJLA ÚTLEVELET”, amelybe a kicsik számos turisztikai nevezetesség, mint „pecsételőhely” környékén gyűjthetnek pecséteket.

A kiadvány mindenki számára ingyenes, ám rendkívül értékes, hiszen a kezdeményezéshez a MÁV, a GYSEV és a Magyar Posta is hozzájárul felajánlásaikkal, melyek a nyári szünet időtartama alatt, júliusban díjmentes utazást Magyarország teljes vasúthálózatán, illetve július és augusztus hónapban díjmentes képeslapküldést jelentenek a Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal rendelkező, alsó tagozatos gyermekek számára.

kajla.hu