Általános iskolások Karácsonya templomunkban

December utolsó tanítási napján az alsó és felső tagozat elzarándokolt templomunkba, hogy megtekintse a Kisteleki Betlehemező Csapat Karácsonyi előadását!

Az alsósok 9:30-kor, a felsősök 11 órakor tekintették meg az idei Időutazás című betlehemes játékot, amelynek témája a mai gyermekeknek igazán aktuális és elgondolkodtató: Mit érnek a 21. század fogyasztói világában technikai termékekkel agyonbombázott dolgok Jézus korában és a Mi korunkban. 

Valóban nélkülözhetetlen értékeket képviselnek?

Mindezt jól világította meg a betlehemező gyermekek előadása!

Általános iskola első osztályától a középiskolás korosztályig szereplő diákok nagy szerepátéléssel varázsolták el a nézők között ülő diáktársaikat, tanárokat. Minden szereplő saját karakterének megfelelően azonosulni tudott szerepével, mindenki kitűnő szövegmondással érthetően közölte az Örömhír mondanivalóját.

A karácsonyi hangulatba öltöztetett templomban csodás jelmezekben jelentek meg a szerepüknek megfelelően átszellemült gyermekek. Az előadás kezdetén a templomon végigkúszó kígyó már jelezte, hogy nem mindennapi színdarabról lesz szó. A kígyóval megküzdött próféta adta tudtunkra, hogy a gonoszra hallgató emberek felelősek a világban való rosszért, mindenkinek felelőssége a jót választani. Az angyalok énekei, Mária szólója, a pásztorok énekes táncai emelték az előadás színvonalát.

Az öregpásztor és a suhancok érdekfeszítő jelenetei lendítették tovább a cselekményt, mely keretet adott a színdarabnak. Az öreg és a kispásztorok humoros, népies nyelven való civódásai mosolyt fakasztottak a közönség arcára.

A királyok csodálatos pompázatos ruhákban való jelenetei még ünnepélyesebbé tették a betlehemest. 

A karácsonyi szerep végére minden szereplő a betlehemi csillagot követve rátalált az igai értékre: a megszületett Megváltóra, Jézusra! Megható volt ahogy az iskola minden diákja és tanára együtt énekelte a Mennyből az angyal kezdetű ősi karácsonyi éneket. A szereplő Keresztelő János együtt köszönt el a szereplőkkel: Dicsértessék a Jézus Krisztus!

A nemzetközi betlehemes versenybe benevezett csapat támogatását lájkolással, megosztással segíthetik a Betlehemezők Csapata Kistelek Facebook oldalán! Minden lájk és megosztás versenypontot ér! Link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087169659055

Köszönjük Harmat József tanár úrnak és csapatának a mai kor embere számára aktualizált kivételes előadást!

Köszönjük minden tanulónknak, hogy vállalta Jézus születésének örömhírét továbbítani a világnak.

Nemes célt valósított meg: A Kisteleki Betlehemezők Csapata azzal, hogy kiálltak a békéért és adománygyűjtésükkel segítik a háború sújtotta Kárpátalján árván maradt gyermektársaikat.

Január 15-ig lehet adománnyal támogatni Őket a templomban és városszerte kihelyezett adománygyűjtő dobozokban! 

no images were found