Koronavírus tájékoztató

Kedves Szülők!

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében intézményünk tájékoztató levelet tesz közzé a szülői közösség számára.

A mai napon a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai iskolánk minden tanulóját tájékoztatták a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról.

Kérjük a Kedves Szülőket, hogy a megelőzésre helyezzék a hangsúlyt, mind önmaguk, mind gyermekeik, családtagjaik esetében!

A legfontosabb a gyakori és alapos szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő szerek használata. Különösen javasolt mosdó használatát követően és étkezés előtt!

Kérjük továbbá, hogy beteg, lázas gyereket NE küldjenek iskolába!

Tekintettel a kialakult helyzetre, javaslom a közeljövőben tervezett családi utazások újragondolását, lehetőség szerint az elhalasztását. Amennyiben erre nincs mód, kérem az iskolába beküldendő hivatalos Kikérőn szíveskedjenek feltüntetni az utazás helyszínét is (ország, város). Az utazást követően minden esetben kérem, egyeztessenek  a háziorvossal az aktuális eljárásrend szerint. Abban az esetben, ha a gyermekük tünetmentes, és nem a vírussal fertőzött területen járt, másnap jöhet iskolába. Amennyiben az utazás vírussal fertőzött területre történik (jelenleg Észak-Olaszország, Irán, Dél-Korea, Japán, Hong Kong, Szingapúr, Kína), a hazaérkezést követően a háziorvosi egyeztetés eredményétől függetlenül tartsák otthon a gyermeküket, a vírussal fertőzött terület elhagyásától számított 14 napon keresztül. Ebben az esetben a távollét igazolására elfogadjuk a szülői igazolást is.

Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a gyermek belázasodik, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási népegészségügyi osztály dönt a továbbiakról.

Kérem Önöket, a koronavírus terjedésének megakadályozása, közösségünk védelme érdekében, minden külföldre történő egyéni utazásról tájékoztassák gyermekük osztályfőnökét, illetve a fentiek szerint járjanak el!

Felelősségteljes együttműködésüket megköszönöm!

 

A rendőrség által tartott tájékoztató az alábbi linken elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=rJtqzdUCFDc

 

Pappné Guba Éva
intézményvezető