Járd végig! Szlovák vendégiskola Kisteleken

Örömmel vettünk részt a „Járd végig!” program . (A Határtalanul külhoni magyaroknak kiírt pályázata.) keretében szervezett szlovák iskola fogadásban

2019. szeptember 19-én látogatott el hozzánk Ekel (Szlovákia) település általános iskolájának 7. évfolyamos tanulói és kísérőik. A vendégek köszöntésében szerepet vállaltak intézményünk hatodikosai. Nagyon megható volt, hogy 90 tanuló énekelte együtt a Kormorán együttestől a Harangok dalát.

Az igazgató asszony néhány mondattal bemutatta településünket és iskolánkat, majd rendhagyó tanítási órát szerveztek a humán munkaközösség pedagógusai, ahol az ekeli és kisteleki diákok vegyes csapatokat alakítottak. A játékos feladatok között közös énektanulás, keresztrejtvényfejtés, puzzle, képrejtvény és totó szerepelt. A jó hangulatot tovább fokozta a sportverseny, amelyben minden diák aktívan részt vett. Délután cukrászdában és bowlingozni kísértük el a vendégeket, majd egy Tündérkert elnevezésű rusztikus hangulatú helyszínre lovas kocsikáztunk. Itt kézműves foglalkozásra volt lehetőség, mely közben a levendulával és annak jótékony hatásaival ismerkedhettünk meg. A háziasszony kemencében sült kovászos kenyérrel, libazsírral, zöldségekkel kínált bennünket.

A fényképek is arról tanúskodnak, hogy a látogatás jól sikerült, mindenki kiválóan érezte magát!