Vodafone Digitális Iskola Program

[ezcol_2third]A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány 2015 decemberében indította el a Digitális Iskola Programot (DIP) a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése érdekében.[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

A program 24 iskolát, összesen 6.424 diákot és 690 pedagógust érint. A Vodafone a programban résztvevő iskolákban összesen 1300 Vodafone Tab Speed LTE táblagépet osztott ki, díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet.

Iskolánk a program keretein belül 110 db tabletet kapott, amit immáron 2 éve mindennaposan használnak a pedagógusok, diákok.

Az eszközök biztosításán túlmenően a 2017/2018-as tanévben, egy a tanéven át ívelő oktatási sorozattal és a kompetenciákat fejlesztő játékos vetélkedőt indított a Vodafone Magyarország. A vetélkedőn havonta kaptunk feladatokat, melyeket a kapott tabletekkel kellett megoldania a gyermekeknek a tanárok segítségével a digitális tudásuk fejlesztéséért. A havi feladatok érdekes témaköröket (Biztonsági Internethasználat , DJ-k világnapja , Föld világnapja , Hogyan készíts mézeskalács házikót , televízió világnapja , Állatok világnapja, újrahasznosítás ) érintettek. Minden hónapban pontokat lehetett gyűjteni, az egyes pontszámokhoz szinteket rendeltek, melyek eléréséhez különböző nyeremények párosultak:

  • 120 pontot követően tablet töltő fiókot,
  • 200 pontnál smart táblát,
  • 240 pont összegyűjtése esetén csapatépítő programon való részvételt.

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium a 2017/2018-as tanévet, az iskolák versenyében, a 9. helyen zárta, 120 ponttal. Az elért eredmény jutalma egy tablet töltő fiók. Volt olyan hónap, amikor a mi megoldásunk bizonyult a legjobbnak!

A sok lelkes iskola részvétele és aktivitása annyira inspirálta a Vodafone-t, hogy a jövő tanévre is terveznek egy hasonló motivációs rendszert, melyben természetesen mi is szeretnénk részt venni!

Program együttműködő partnere az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Központ, valamint a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány.