Sikeres szereplés a kézilabda diákolimpián

Sikeres szereplés a kézilabda diákolimpián

A IV. korcsoportos Diákolimpia területi versenyére 2018 02. 22-én került sor az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában.
Mind a fiúk, mind pedig a lányok részéről 2-2 csapat képviseltette magát a megmérettetésen.
Az első mérkőzést a lányok játszották. Hatalmas csatában 18-19-re a kisteleki csapat győzedelmeskedett az algyői csapat ellen, ezzel biztosítva magát a megyei döntőben.
A második mérkőzésen a fiúk csaptak össze. Az Algyő csapata nagyarányú (47-10) győzelmet aratva jutott tovább Balástyával szemben.

2018. 04. 09-én került sor a megyei kézilabda diákolimpia mérkőzéseinek megrendezésére, melynek a szegedi Etelka sor adott otthont. A kisteleki lányok először a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatával játszották az első mérkőzésüket. Sajnos a hazai csapat részéről több hibát is elkövetve a mérkőzésen a tabáni csapat győzedelmeskedett 21-17-re. (félidő 6-10). Ezek után a Dóci csapat ellen a fiatalabb játékosok is játéklehetőséget kaptak és 30-10-re győzedelmeskedtek a kisteleki lányok. Így a második helyen zárta a csapat a megyei versenyt.

A megyei második hely jogosulttá tette a csapatot az országos előselejtezőn való részvételre, melyre 2018. 04. 24-én Kecskeméten került sor. A csapat mindent beleadva, hatalmasat küzdve, kiemelkedő teljesítményeket is mutatva az első mérkőzésen egy góllal alul maradt a kecskeméti csapattal szemben. A visszavágón a fiatalabb játékosok is ismét lehetőséget kaptak. A tétmérkőzés súlyát magukon érezve a lányok jól helyt tudtak állni. A mérkőzések után a kecskeméti csapat jutott be az országos versenyre.

Csapat tagjai:
Limpek Anna
Gulyás Nóra
Bencsik Dorka Anna
Gombos Kata Fanni
Nagy Tímea Ildikó
Vígh Lilla
Vígh Gréta
Békési Maja
Czifra Eszter
Katona Szilvia
Gyöngyösi Eliza
Szabó Viktória
Seller Piroska