Kisteleki diák beszélt a legszebben

A Kazinczyról elnevezett “Szép Magyar Beszéd” területi versenyen Sándor Beatrix 8. osztályos tanuló jutott tovább a Dunától keletre eső megyék kisújszállási félországos fordulójára.

Szerdán a Kisteleki Általános Iskola adott helyet az 5-8. évfolyamos általános iskolás tanulók részére  meghirdetett, Kazinczyról elnevezett “Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulójának. Faragó Ágnes és Hegedűs Erika pedagógusok köszöntötték és ismertették a verseny menetét annak a 21 diáknak, akik részt vettek a megmérettetésen. A kistelekiek mellett Balástyáról, Baksról és Csengeléről érkeztek tanulók a területi fordulóra.
 

A verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja, a vetélkedő résztvevőinek egy – a forduló rendezői által kijelölt – kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget értő és értető módon kellett felolvasniuk. Az 5-6. évfolyamosoknak Lajos király medvevadászatát, a 7-8. évfolyamosoknak pedig Kozma László szeretetről és ajándékról írt gondolatait kellett felolvasniuk. A három fős zsűri tagjai Dr. Tóthné Facskó Zsuzsánna, Bertáné Takács Erika Zsuzsanna és Szuromi Pálné volt.

 

Az alábbi eredményekkel zárult a területi forduló:

5-6. osztályosok:
1. Hegedűs Boglárka 6. o.,  Csengelei Általános Iskola, felkészítő tanár: Lantosné Horváth Irén
2. Jójárt Lotti 5. o., Kisteleki Általános Iskola és Kollégium, felkészítő tanár: Barna Andrásné
3. Gera Kitti 6. o., Csengelei Általános Iskola, felkészítő tanár: Lantosné Horváth Irén

 
7-8. osztályosok:
1. Sándor Beatrix 8. o., Kisteleki Általános Iskola és Kollégium, felkészítő tanár: Ménesiné Molnár Erika
2. Grezsa Anna 7. o., Csengelei Általános Iskola, felkészítő tanár: Lantosné Horváth Irén
3. Czombos Kíra 7. o., Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda, felkészítő tanár: Kutasi Sándor
3. Nagy Máté Vajk 8. o., Kisteleki Általános Iskola és Kollégium, felkészítő tanár: Hegedűs Erika

A Dunától keletre eső megyék kisújszállási félországos fordulójára Sándor Beatrix, a 7-8. osztályos korcsoport győztese jutott tovább.

Szöveg forrása: kistelekjaras.hu