Karácsonyi projekthét

December 11-én  az alsósok a rendezvényházban A Két mikulás egy erdőben című bábelőadást nézték meg. Köszönjük a Kárpátia Kincsesháznak a lehetőséget.

A projekthét december 14-én a karácsonyi vásárral kezdődött. A szülők és a gyerekek együtt árulták a karácsonyi asztali díszeket, figurákat, csillogó villogó szépségeket. Volt szabaduló szoba, ahol a legbátrabbak mutathatták meg ügyességüket. A 8. osztályosok hagyományosan a gasztronómiai élményt biztosították a vásár idején.

Az Egészségfejlesztési Iroda vezetőjétől és munkatársaitól az idei tanévben is sok segítséget kaptunk az adventi készülődés alatt. Fontos, hogy ezeken a napokon is figyelnünk kell arra, hogy egészségesen táplálkozzunk. Minden osztály gyümölcssalátát tudott készíteni az irodától kapott alapanyagokból.

Hétfő reggeltől két napon keresztül nagy nyüzsgés volt az aulában. Az alsósok és a felsősök nyújtották és sütötték a mézeskalácsot. Hétfő és kedd délután a felső tagozatosok müzlit készítettek, megismerkedtek az egészséges ételek fontosságával, bevásárolhattak okosan.

Két délután a felső tagozatosok kozmetikusok segítségével megtanulhatták, hogyan ápolják megfelelően a bőrüket.  

Az elmúlt évhez hasonlóan a  3-4. évfolyamosokhoz ellátogattak a védőnők, és beszélgettek a gyerekekkel az egészséges táplálkozásról.

December 19-én az 1. évfolyamosok a Zöldség piac bábelőadást nézték meg.

Csütörtökön délelőtt a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak koncertet iskolánk tanulóinak. Köszönjük, hogy szép műsorukkal színesítették a hét programját. 

Az utolsó tanítási napon a hagyományoknak megfelelően diákjaink a templomban megtekintették a hittanos gyerekek Betlehemes játékát. Ekkor gyújtottuk meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Az Egészségfejlesztési Iroda „Egészség” címmel rajzpályázatot hirdetett, amelyre nagyon sok tanuló készített csodaszép alkotást A legjobbak az EFI iroda jóvoltából értékes jutalmakban részesültek.

Eredmények:

  1. helyezettek: Sugár Liza 1.a, Bálint Zsófia 2.b, Nagy Nadin 3.c, Rácz Klaudia 4.b, Győri Blanka 4.b, Molnár Fruzsina 5.d, Kismárton Jázmin 6.b, Böde Zétény 7.a
  2. helyezettek: Vincze Leila 1.a, Dóda Ramóna 2.b, Biliczki Tamara 2.a, Tornóczky Mór 3.c, Bálint Janka 4.b, Rostás Viktória eltérő, Blanárova Vanessa eltérő
  3. helyezettek: Benedekfi Renáta 1.a, Misik Borbála 2.b, Muntyán Hanna 2.b, Béres Kata 2.a, Jeremiás Emma 3.a, Sejben Emma 3.c, Babarczi Vivien 4.a

A 2.a és 2.b osztályosok különdíjban részesültek.

Köszönjük minden szervezőnek, résztvevőnek és lebonyolítónak a közreműködést!

Két Mikulás egy erdőben bábelőadás:

Karácsonyi vásár:

Gyümölcssaláta készítés:

Mézeskalács sütés:

Müzli készítés:

Okos bevásárlás:

Kozmetikus:

Védőnő:

Zöldség piac bábelőadás:

Karácsonyi koncert:

Templomi betlehem: