Itthon maradt a kupa

Megtört az a 13 éves hagyomány, hogy a testvériskolai látogatás első napján rendezett kézilabdatornán a vendégcsapat viszi haza a kupát. A hangulatos találkozó után a türingiai Betha-von-Suttner-Regelschule diákjai azzal vigasztalódhattak, hogy jövőre hazai pályán nagyobb eséllyel nyerhetnek ellenünk. Talán a következő 13 év mindig a vendéglátóknak kedvez?

Idén is érdekes programokkal telt el a hét, szerencsére az időjárás is kedvező volt. A szegedi és budapesti városnézés mellett az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban ismerkedhettek vendégeink országunk múltjával és jelenével. Betekintést nyerhettek iskolánk és a magyar családok hétköznapi életébe is. A közös túrázás, kerékpározás, lovaskocsizás és strandolás ebben az évben is nagy élményt jelentett a gyerekeknek. A kommunikáció nyelve az angol és a „Google-fordító” volt, bár egy ismerkedési játék keretében a magyar és német számokat és köszönéseket is megtanulhatták egymástól a tanulók. A búcsúvacsorán levetített képek jól illusztrálták testvériskolai programunk legfontosabb célkitűzéseit. Szeressük és legyünk büszkék saját országunkra, de fogadjuk el és ismerjük meg más népek kultúráját is. Az idegennyelvek ismerete, kommunikációs kompetenciáink fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy ne csak hazánkban, hanem az egész világban otthon érezhessük magunkat.

Végül szeretnék köszönetet mondani a magyar családoknak, iskolánk dolgozóinak, Kistelek Város Önkormányzatának, Nagy Sándor polgármester úrnak, Vass Rózsának, Hatvani Marikának, Süli Attilának, a Bekő&Lőcsei Teamnek, a programok színvonalas megszervezéséért és lebonyolításáért, Németh Mihálynak és Némethné Lőkös Áginak a kísérő tanárok vendégszerető elhelyezéséért.

Kiss Imre