Karácsonyi projekthét

A projekthét december 15-én a karácsonyi vásárral vette kezdetét. A szülők a gyerekekkel együtt árulták a szebbnél szebb portékákat. A 8. osztályosok hagyományosan arról gondoskodtak, hogy senki ne maradjon éhes vagy szomjas.

Hétfő reggeltől két napon keresztül nagy nyüzsgés volt az aulában. Kicsik és nagyok nyújtották és sütötték a mézeskalácsot. Hétfő és kedd délután a felső tagozatosok vidám vetélkedőn mutathatták meg ügyességüket és kreativitásukat. Az aulában a müzli készítésével is megismerkedhettek az érdeklődők.

Csütörtökön délelőtt a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak koncertet iskolánk tanulóinak.

Az utolsó tanítási napon a hagyományoknak megfelelően diákjaink a templomban megtekintették a hittanos gyerekek Betlehemes játékát. Ekkor gyújtottuk meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Az Egészségfejlesztési Iroda vezetőjétől és munkatársaitól sok segítséget kaptunk az adventi készülődés alatt. Fontos, hogy ezeken a napokon is figyelnünk kell arra, hogy egészségesen táplálkozzunk. Minden osztály gyümölcssalátát tudott készíteni az irodától kapott alapanyagokból. Az 1-2. évfolyamosoknak teaházat szerveztek, ahol különböző teákat és egészséges alapanyagokból készült kekszeket ízlelgettek a kicsik. A 3-4. évfolyamosok zenés tornán vehettek részt. A felső tagozatosok kozmetikusoktól és a bőrgyógyász doktornőtől hasznos tanácsokat kaptak a bőrük megfelelő ápolásához.

A védőnők ellátogattak hozzánk, és beszélgettek a gyerekekkel az egészséges táplálkozásról.

Az Egészségfejlesztési Iroda „Egészség” címmel rajzpályázatot hirdetett, amelyre 414 pályaművel neveztek tanulóink. A legjobbak az EFI iroda jóvoltából értékes jutalmakban részesültek.

Köszönjük minden szervezőnek, résztvevőnek és lebonyolítónak a közreműködést.

Karácsonyi vásár:

 

Mézeskalács sütés:

 

Karácsonyi koncert:

 

Templomi Betlehem:

 

EFI programok:

 

Védőnők:

 

EFI „Egészség” Rajzpályázat: