Országos középdöntőben a Kisteleki Általános Iskola 6.a osztályos csapata

Az ide tanévben a kisdiákok pénzügyi ismereteinek fejlesztését célzó, K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre, az 5-6. osztályosok kategóriájában neveztünk a versenyre.

Az idei évben rekordszámú iskola és település csatlakozott a versenyhez; 292 település 443 iskolájából összesen 1416 csapat mérte össze országszerte pénzügyi tudását az első online fordulóban, négy korosztályban. A második fordulóba a nevezett csapatok egy kicsit, több mint fele jutott tovább, ami országosan 824 csapatot jelentett.

A második online forduló feladatainak megoldására viszonylag kevés idő állt rendelkezésre, kevesebb, mint két hét alatt kellett a csapatoknak megoldaniuk a kapott feladatokat.

A zsűri értékelte a 2. online fordulóba jutott csapatok pályázatait, mely során figyelembe vette a megoldások tartalmát, külalakját, a csapatok kreativitását és ötletességét. A regionális középdöntőkbe régiónként és azon belül korosztályonként a legjobb öt csapat jutott be.

A Kisteleki Általános Iskola Pénznyelők csapata a tavaszi szünet utolsó napján kapta az értesítést, hogy továbbjutott a második fordulóból a középdöntőbe.

A régióban április 20-án, Szegeden rendezték meg a középdöntőt, ahol másik négy csapattal mérték össze a tudásukat iskolánk diákjai, a döntőbe jutásért.

A középdöntőben már igazán komoly feladatokat kellett megoldaniuk, ügyesen alkalmazták és használták a felkészülés során elsajátított különböző pénzügyi fogalmakat, amit később is használni fognak a mindennapi életük folyamán.

A verseny jó hangulatban telt, a végén az izgalom a tetőfokára emelkedett hiszen, eredményhirdetéskor az ötödik helyezettől kezdték kihirdetni a végeredményt és minden egyes helyezés kihirdetése után nőtt az esély, hogy dobogós helyen végez, majd esetleg az első helyet szerzi meg a csapat. Az első helyet és a továbbjutást nem sikerült elérni a csapatnak, de a Kisteleki Általános Iskola Pénznyelők csapata a régióban megszerezte a második helyet.

A csapat tagjai nagyon jól érezték magukat a versenyen és megfogadták, hogy jövőre ismét összemérik tudásukat a többiekkel és célként az országos döntőbe jutást jelölték meg.

Gratulálunk a csapatnak és felkészítőjének ehhez a nagyszerű eredményhez!

A csapat tagjai: Erdei Botond, Gombos Kata, Kurgyis Barbara, Nagy Dániel, Zsemberi Liza Laura
Felkészítő tanár: Pertics Piroska