Áprilisi projekthét

A tavaszi projekthét keretén belül április 21-én egészségnapot tartottuk, ahol minden osztály 5 fővel képviseltette magát egy vetélkedőn. A délután során megismerkedtek az egészséges táplálkozással. Szituációs feladatokban egyszerű balesetek sérültjeit látták el. A rendőrség bevonásával tájékoztatást kaptak, hogy egy baleset helyszínén hogyan kell szakszerűen segítséget kérni.
Április 22-én a Föld napján aszfalt rajzversenyt hirdettük. Az osztályok képviselőinek a természettel kapcsolatos képeket kellett készíteni.
A Kisteleki Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a felső tagozatosok április 23-án egy ügyességi versenyen vettek részt, melyet a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentősök állítottak össze. Volt traktorkerék görgetés, bilincsben futás, célba dobás. A tűzoltó fecskendővel is megküzdöttek diákjaink. A gólyaláb használata sem bizonyult könnyű feladatnak. A mentősök egy igen összetett feladatok állítottak össze, amely gyorsaságot és tudást is igényelt.
A vetélkedő után látványos rendőrségi bemutató zárta a délelőttöt.
A Kisteleki Rendőrkapitányság és az EFI értékes jutalmakkal jutalmazta a legaktívabb osztályokat.

1. helyezés: 8./A
2. helyezés: 6./C
3. helyezés: 6./A

A Kisteleki Rendőrkapitányság további 3 osztályt jutalmazott.

1. helyezés: 8./C
2. helyezés: 7./A
3. helyezés: 6./B

Ezen a napon 11 állomásból álló akadálypályán tettek próbát az alsós diákok az iskola területén. A megszerzett pontjaikat apró jutalmakra válthatták be. Minden osztály kedvére csúszdázhatott az EFI által biztosított óriáscsúszdán.

Az ügyességi versenyen készült képek forrása:
kistelekjaras.hu